Tuinarchitect offerte

Tuinarchitect

Tuinarchitect offerte nodig? Ook hier kan u eenvoudig een offerte aanvragen voor heet aanleggen van uw tuin.

Wat doet een tuinarchitect ?

Net zoals een architect een plan voor je huis kan ontwerpen, ontwerpt een tuinarchitect je tuin. Daarbij houdt hij rekening met de grootte en de vorm van je tuin, de stijl van je huis en natuurlijk met hoe jij je tuin graag wilt hebben.

 

Proces van het ontwerp

Na een eerste gesprek maakt de tuinarchitect een conceptplan met de vorm van de tuin. Daarna worden de materialen en planten gekozen. De tuinarchitect heeft een programma op zijn computer waarmee hij een 3D-beeld kan maken van hoe je tuin eruit zal gaan zien in de verschillende seizoenen.
In dat programma zit ook een uitgebreide plantenbibliotheek. Zo kan hij planten kiezen op basis van de grondsoort, het onderhoudsgemak of de kleur die jij graag wilt. Aan de hand daarvan werkt de tuinarchitect dan het beplantingsplan uit.
Hij moet bij zijn ontwerp ook rekening houden met de technische kant. Zo zorgt hij ervoor dat elektriciteit en waterleidingen goed geïntegreerd worden in het technisch plan. Het hele ontwerpproces duurt doorgaans 1 à 2 maanden.

Tuinarchitect in of tuinaannemer in Vlaanderen?

Het verschil tussen een tuinarchitect en een tuinaannemer is hetzelfde als bij gewone architecten en aannemers. De tuinarchitect tekent het plan en de tuinaannemer voert het uit. De tuinarchitect ziet erop toe dat de tuinaannemer zijn taak goed doet. In de praktijk is het wel vaak het geval dat tuinarchitect en tuinaannemer dezelfde persoon zijn. Dan moet de klant er zelf op letten dat de werkzaamheden naar wens verlopen. De klant moet sowieso op zijn hoede zijn, omdat zowel tuinaannemer als tuinarchitect geen beschermde beroepen zijn. Iedereen mag zich zo noemen. Je kan dus best informeren naar opleiding en referenties voordat je iemand in dienst neemt.

Tarieven

Elke tuinarchitect kiest zelf hoe hij zijn tarief wil bepalen. Sommige tuinarchitecten rekenen uurloon aan. Andere stellen per plan een tarief vast. Nog andere vragen een vast percentage van de aanlegsom. Daar kan je dus ook best op voorhand naar informeren. Omdat het vaak lastig is om een goede tuinarchitect te vinden, helpen wij met zoeken.
U vraagt bij ons een offerte aan en wij sturen direct deze offerte door naar de door ons geselecteerde tuinarchitect bij u in de regio.

Altijd de juiste prijs

Hierdoor weet u dat u altijd de juiste prijs betaald. Wij hebben meer dan 218 aanvragen per maand, wij weten dus waar wij over praten.